Uutinen

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen hankehakuun tuli yhteensä 81 hakemusta

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen valtakunnallisen ESR+-teeman hankehaku päättyi maanantaina 15.5. Ensimmäiselle hakukierrokselle osallistui runsaasti uusia hakijoita luovilta aloilta. Hakuun on varattu yhteensä kuusi miljoonaa euroa.
Euroopan unionin rahoittama.

Teemassa rahoitetaan pilotti- ja kehittämishankkeita, joilla vahvistetaan luovia aloja ja luovaa taloutta sekä taide- ja kulttuurialan osaamista. Ensimmäisessä haussa hakemuksia jätettiin yhteensä 81. Näistä 50 on yhden toteuttajan hankkeita ja 31 ryhmähankkeita.

Hakemuksia tuli laajasti sellaisilta luovien alojen toimijoilta, jotka hakevat kyseistä ESR+-rahoitusta ensimmäistä kertaa. Hakijoiden tukena toimii Taiken Luova verkko -koordinaatiohanke, joka on järjestänyt hankesparrausta ja rahoitusinfoja luovien alojen ammattilaisille.

”ESR+-hankemaailma voi tuntua varsinkin pienistä ja keskisuurista luovien alojen toimijoista vieraalta. Meidän tavoitteenamme on tehdä siitä hieman helpommin lähestyttävä sekä tarjota tukea ja innostaa hakemaan rahoitusta”, sanoo Luovan verkon hankepäällikkö Sofia-Charlotta Kakko.

Rahoitusta haettiin ensimmäisellä hakukierroksella yhteensä yli 20 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan ensimmäiseen hakuun on varattu noin kuusi miljoonaa euroa. Koko ohjelmakauden eli vuosien 2021–2027 aikana hankkeille on varattu kaikkiaan 13,6 miljoonaa. Rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.  
 

Tietoa rahoitettavista hankkeista ja tulevista hakukierroksista syksyllä

Seuraavaksi Hämeen ELY-keskus arvioi saapuneet hankehakemukset. Alustavan aikataulun mukaan rahoitukseen etenevät hankkeet selviävät syys-lokakuun aikana.

Teeman tulevien hakujen aikatauluista saadaan lisätietoa myös syksyllä, kun rahoitettavista hankkeista tehdään päätös. 

Taiteen, kulttuurin ja luovan alan hankkeita voidaan rahoittaa myös Uutta osaamista työelämään -teeman alueellisista hauista, joiden hakukriteereistä ja aikatauluista saa tietoa rakennerahastojen sivuilta.

 

Lisätietoja 

Taiteen edistämiskeskus: Sofia-Charlotta Kakko, hankepäällikkö, [email protected], +358 (0)295 330 912  

Hämeen ELY-keskus: Minna Taipale, rahoitusasiantuntija, [email protected], +358 (0)295 025 106