Uutinen

Muotoilijoilta haettiin ideoita Sibelius-juhlavuoteen Hämeessä

Tuotekehityshankkeessa tuetaan uusien tuotteiden syntymistä ja sparrataan muotoilijoita jälleenmyynnissä ja markkinoinnissa.

Sibelius 150–juhlavuosi tulee näkymään laajasti molemmissa alueen maakuntakeskuksissa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa ja se lisää alueen matkailullista vetovoimaa. Vuosi  tarjoaakin monenlaisia tilaisuuksia edistää paikallisten muotoilu- ja taidekäsityöalan osaajien näkyvyyttä ja myyntiä.

Juhlavuoden tuotekehityshankkeessa tuetaan alueella toimivia tekijöitä tuotekehityksessä, tavoitteena markkinakelpoinen tuote jonka myyntipotentiaali kantaa myös juhlavuoden yli. Hankkeessa kartoitetaan myös jälleenmyyjiä ja uudenlaisia myyntipaikkoja sekä annetaan suunnittelijoille apua markkinoinnissa.

Taiteen edistämiskeskus järjesti ideahaun sopivien tuoteideoiden löytämiseksi osana läänintaiteilija Paula Susitaipaleen muotoiluhankkeita. Ideahaku oli auki 19.6.–22.8.2014. Tuotekehityshankkeen ideahakuun lähetettiin määräaikaan mennessä yhteensä 22 tuote-ehdotusta, ja tuettavien ideoiden joukkoon valikoitui 4 ehdotusta.

Tuoteideoita mukaan valittaessa painotettiin tuotteiden erottuvuutta ja sitä, että tarjolla olisi monipuolisesti eri hintaluokkiin sijoittuvia tuotteita joiden myyntipotentiaali olisi laaja ja pitkäkestoinen.
Tuotekehityshankkeeseen valittiin mukaan Katja Huhmarkangas (Lammi), Hanna-Sisko Onnela (Lahti), Jenni Saksa (Hämeenlinna) sekä Osuuskunta Lasismi (Riihimäki).

Hankkeessa avustetaan kootusti myös muita alueella asuvia muotoilijoita ja taidekäsityöläisiä Sibelius-teemaan liittyvien lähituotteittensa markkinoinnissa.

Lisätietoja:
Paula Susitaival
Muotoilun läänintaiteilija
p. 0295 330 895
[email protected]