Uutinen

Pirkanmaan 6. Triennaali 2015 - Ole kuin kotonasi

Pirkanmaan Triennaali järjestetään syksyllä 2015 jo kuudennen kerran ja se on samalla Pirkanmaan kuvataiteen aluenäyttely. Triennaalin tavoitteena on esitellä mahdollisimman monipuolisesti alueen laadukasta kuvataidetta.

Pirkanmaan 6. Triennaalin kuraattori on viime syksynä Tampereen museopalveluista eläkkeelle jäänyt kuvataideintendentti Sirpa Joenniemi.  Triennaalin teemaksi on valittu ”Ole kuin kotonasi ”.  Sirpa Joenniemi kertoo kodin paikkana, instituutiona ja käsitteenä avautuvan varsin moneen suuntaan. Triennaaliin osallistuvien taiteilijoiden toivotaan pohtivan teoksissaan kotiin liittyviä merkityksiä omista lähtökohdistaan.  Aiheen kiinnostavuutta Pirkanmaalla lisää se, että täältä löytyy paikka, joka useissa kyselytutkimuksissa on valittu Suomen parhaaksi asuinpaikaksi. Yhä useammat löytävät kotinsa Tampereelta.

Triennaalin päätapahtumat ajoittuvat jaksolle 12.09.–15.10.2015 ja ne ovat Triennaalin kuraattorin kuratoimia ”Ole kuin kotonasi” -teemalla rakennettuja kokonaisuuksia.

Yhteisen sateenvarjon alla esitellään myös muita vuoden aikana alueella järjestettäviä kuvataidetapahtumia. Tuttujen näyttelytilojen lisäksi tapahtuma levittäytyy myös yllättäviin paikkoihin julkisissa ulko- ja sisätiloissa. 

Triennaalin järjestävät Tampereen Taiteilijaseura ry, Taiteen edistämiskeskus / Pirkanmaan toimipiste ja Tampereen taidemuseo.  Myös useat muut Pirkanmaan kuvataidetoimijat ovat mukana omalla panoksellaan.

Triennaalin taiteilijahaku syksyn 2014 aikana

Pirkanmaan 6. Triennaali kutsuu kaikki maakunnan kunnat ja muut taiteen toimijat mukaan esittelemään laadukasta pirkanmaalaista kuvataidetta vuonna 2015.

Triennaalin varsinaisiksi satelliiteiksi voivat ehdottaa näyttelyään tai kuvataide-tapahtumaansa sellaiset järjestäjät, joiden tapahtuma sijoittuu ainakin osittain Triennaalin ydinajankohtaan 12.9.–15.10.2015 ja joiden sisältö sopii näyttelyn teemaan. Satelliittitapahtumat ovat mukana Triennaalin tiedotteissa.

Satelliittien lisäksi Triennaalin nettisivuilla esitellään mahdollisimman useita vuonna 2015 alueella järjestettäviä kuvataidenäyttelyitä ja -tapahtumia, jotka esittelevät laadukasta pirkanmaalaista nykytaidetta.

Yhteydenotot ja lisätiedot  

Vesa Varrela, Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija
puh. 0295 330 842, [email protected]

Arja Moilanen, Tampereen Taiteilijaseura ry:n toiminnanjohtaja
puh. 050 550 2521, [email protected]