Uutinen

Pohjalainen draamahautomo starttaa syksyllä 2014 - kirjoittajia haetaan koko Pohjanmaan alueelta!

Draamahautomo on tarkoitettu kaikille Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueen kirjoittajille, joilla on pöytälaatikossa näytelmien alkuja, raakileita, aiheita tai luonnoksia. Draamahautomo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oman tekstien, draamantajun ja teatterikirjoittamisen kehittämiseen. Tekstien työstämisen ohella teatterin ammattilaiset valaisevat teatterikirjoittamista eri näkökulmista.

Draamahautomossa vierailevat teatterinjohtaja ja dramaturgi Vesa Tapio Valo, näyttelijä Eija-Irmeli Lahti, näytelmäkirjailija ja ohjaaja Ari-Pekka Lahti sekä dramaturgi Outi Rossi. Hautomon vetäjänä toimii teatteriopettaja ja ohjaaja Kimmo Kovanen.

Draamahautomoon valitaan lähetettyjen tekstinäytteiden perusteella viisi kirjoittajaa, joilla on jo pitkälle ajateltu idea näytelmästä tai tekeillä oleva näytelmäteksti.  Draamahautomossa etsitään dialogin ja kohtauksien toimivuutta sekä rakennetta ja sisältöä. Päämääränä on elävä ja omaääninen teksti. Vuoden kestävä prosessi huipentuu tekstien draamallisuuden testaamiseen näyttämöllä ammattinäyttelijöiden kanssa. Kokoontumiset järjestetään Seinäjoella 10.-11.10. / 21.-22.11. / 12.-13.12.2014 sekä 16.-17.1. / 6.-7.2. / 27.-28.3.2015.

Hakuohjeet

Kirjoittajia pyydetään toimittamaan 30.8.2014 mennessä 1-2 sivun vapaamuotoinen ja alustava tiivistelmä (synopsis) näytelmästä. Tiivistelmän tarkoitus on antaa ulkopuoliselle kuva näytelmän perusasetelmasta, henkilöistä ja tapahtumista siinä määrin kuin ne ovat valmiina. Kyseessä voi olla hyvin lyhytkin luonnehdinta, käsikirjoituksen vaiheesta ja suunnittelun asteesta riippuen. Tiivistelmän lisäksi tulee toimittaa lyhyt (noin 1-5 liuskaa) tekstinäyte sellaisesta näytelmän kohdasta, jota on jo kirjoitettu.

Tiivistelmä ja tekstinäytteet tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Lisätietoja: Antti Huntus, Erityisasiantuntija
p.0295 330 810 / [email protected]