Uutinen

Porissa taidetta voi löytää geokätköinä

Ensimmäisen kerran Suomessa järjestettävä geokätköilyyn perustuva miniympäristötaide näyttely avautuu13. toukokuuta Porin kansallisessa kaupunkipuistossa. Tämä ainutlaatuinen ja elämyksellinen näyttely on koettavissa koko kesän aina elokuun loppuun asti.

Uusia toimintamuotoja avaavan, taidetta, geokätköilyä ja luontoa yhdistävän näyttelyn teemana on kätkö, salaisuus ja minun maisema. Elämyksellisen ympäristötaiteen rinnalla esitetään uudenlaisia, kokeilevia sekä myös erilaisia digitaalisia ympäristöjä hyödyntäviä teoksia. Teokset ovat kooltaan pieniä, noin 15 3 cm. Ne ovat sijoitettu Porin kansallisen kaupunkipuiston monimuotoiselle alueelle geokätköilyn periaatteita mukaillen. Teoksia voi etsiä koordinaattien/sovelluksen tai tapahtuman kotisivulta ladattavan ilmaisen kartan avulla.

 

Taiteilijat ovat tutkailleet ja luoneet Minun maisema teemasta omintakeisia teoksia, jotka muodostavat monipuolisen kokonaisuuden. Näyttelyssä on luvassa niin aikaa kuin paikkaa herkästi hahmottavia kokemuksellisia teoksia kuin notkeaa taideaivojumppaa sekä ympäristön ja maiseman tilaa kommentoivia teoksia.

 

Kätketty taide näyttelyssä ovat mukana seuraavat taiteilijat:

Päivi Allonen, Annette Arlander, Maja Breife, Tonja Goldblatt, Kati Heljakka ja Pirita Ihamäki, Päivi Hintsanen, ArjaRiitta

Ihalainen, Heli Koskela, Kari Kärkiluoma, Enni Kömmistö, Anne Lehtelä, Henry Merimaa, Laura Myllykangas, Mayumi NiiranenHisatomi,

Tessa Ojala ja Stella Ojala, Tuomo Savolainen, HansPeter Schütt, Veijo Setälä, Merilii Simonen ja Mari Syrén.

 

Näyttelyn verkkosivut

 

Karttasovellus

 

Hashtagit:

#katkettytaide, #hiddenart

 

Yhteydenotot, lisätiedot ja taiteilijoiden yhteystiedot:

Läänintaiteilija Marjo Heino p.0295 330 822 [email protected]

 

Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Porin toimipiste, Porin kansallinen kaupunkipuisto, Porin Puistotoimi, Elävä Pori hanke ja Mu Pori o kaunis yhteisö. Näyttely on osa Vihervuosi 2016 -tapahtumaa.