Uutinen

Taidetta Suomesta! Cafe Vanhassa 15.–17. elokuuta

”Taidetta Suomesta!” on ohjelmakokonaisuus, johon Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijat eri puolilta Suomea ovat valinneet alueensa kiinnostavimpia ja ajankohtaisia sisältöjä. Kolmen illan aikana kuullaan ja nähdään musiikkia, teatteria, tanssia, jalkine- ja asustemuotia sekä sirkusta, ja tämän jälkeen päästään vielä muutaman viikon ajan lounastamaan yhteisöllisenä muotoiluprojektina kuvioiduilta soppalautasilta. Kokonaisuus esitetään Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalilla, joka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Perjantai 15.8.  Cafe Vanha 

Klo 18.30 Fredrika-monologi (Häme)  
Fredrika-monologi kertoo Fredrika Wetterhoffin elämästä; nimeään kantavan Hämeenlinnalaisen yksityisen työkoulun perustajasta ja voimakkaasti Suomen itsenäisyyden puolestapuhujasta. Näytelmä kertoo niin Wetterhoffin oppilaitoksen historiasta kuin Hämeenlinnan ja Suomen ajankuvasta 1800-luvun/1900-luvun taitteessa.
Näyttelijä Henna-Maija Alitalo
Esitys toteutetaan Fredrika Wetterhoff- säätiön tuella.


Klo 19.15 Kenkänäytös W14 2.0
Kenkänäytös W14 2.0 esittelee Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskelevien ja sieltä valmistuneiden jalkinemuotoilijoiden taidonnäytteitä kuluvalta vuodelta. Suunnittelijat ovat inspiroituneet useista mielenkiintoisista aiheista, kuten betonista ja auringon säteistä. Myös kierrätysmateriaalia on käytetty osassa luomuksista sekä nahan muokkaamista painotekniikalla. HAMKin  jalkinekoulutus on korkeakoulutasoisena ainutlaatuista niin Suomessa kuin Pohjoismaissakin. Näytöksen on suunnitellut ja tuottanut muotoilijakaksikko Anna Kokki ja Sanna Niskanen.

Klo 20.30 Elektrosaarna (Häme)
Hämeenlinnassa asuvan nykymusiikin säveltäjän Sampsa Ertamon monipuolisesta tuotannosta kuullaan teoksia, joissa taitavien muusikoiden soitto yhdistyy elektroniikkaan, tuottaen omintakeisia äänimaailmoja.
Lily-Marlene Puusepp (harppu), Auli Vesamäki (alttohuilu), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Sampsa Ertamo (live-elektroniikka).

Lauantai 16.8. Cafe Vanha
 
Klo 18.30 JonesAndYou (Kaakkois-Suomi)
Herkkää indiepoppia Kouvolasta.
Jones (laulu ja kitara), Aki Virta (basso), ja Otto Alahuhtala (rummut).

Klo 20.30 Jäbät, pedaalit, kitarat ja Greta! (Varsinais-Suomi)
Vapaa ja moderni tanssi kohtaa kitaravirtuoosit improvisaation pyörteissä. Syteen tai saveen!
Greta Sando (tanssi), Ari Palojärvi (kitara) ja Ilkka Rantamäki (kitara).

Sunnuntai 17.8. Cafe Vanha

Klo 17.30 Runosirkus (Pohjois-Karjala)
Outo folkhenkinen Runosirkus-duo esittää omia tekstejään, joihin yhdistyvät jongleeraus ja musiikki.
Esiintyjinä Miika Nuutinen (runoilija/sirkustaiteilija) ja Juha Rautio (runoilija/muusikko)
Klo. 19.30 Pohjoinen kantama -yhtye (Lappi)
Yhtyeen musiikin juuret ulottuvat populäärimusiikkiin. Vivahteikas ja vahva sointi syntyy tavasta rikkoa eri musiikkityylien rajoja ja yhdistelemällä niiden melodioita ja sointukulkuja.
Janne Lindgren (haitari), Reijo Kumpulainen (haitari ja kitara) ja Tatu Kantomaa (haitari ja koskettimet).

Alkaen 18.8. Cafe Vanha

Riihimäellä tehty! Yhdessä kuvioidut soppalautaset. Cafe Vanhan lounaalla 18.8. alkaen
Cafe Vanhan lounaskeittoa tarjotaan elokuun loppuviikkojen ajan Riihimäen HYTTI-muotoilupajatilassa järjestetyissä työpajoissa kuvioiduilta lautasilta. Jokainen lautanen on yksilöllinen, ja tekijöiden kirjo parivuotiaasta seniori-ikäiseen asti. Pajojen vetäjänä on ollut keraamikko Anni Paunila.
 

Taidetta Suomesta! facebook

Taiteen edistämiskeskuksen yhteyshenkilö ja koordinaattori on Hämeen läänintaiteilija Jarmo Julkunen.
Yhteydenotot [email protected] puh. 0295 330 893