Uutinen

Taiteen edistämiskeskus esittelee lasten- ja nuortenkirjallisuutta Turun kirjamessuilla

Tänä vuonna Taiteen edistämiskeskus tarjoaa messukävijöille ainutkertaisen mahdollisuuden tuottaa tekstiä yhdessä ammattikirjailijan kanssa! Messuosastolla on jokaisena messupäivänä paikalla yksi varsinaissuomalainen kirjailija, joka kirjoittaa aforismeja ja iskeviä ajatelmia yhdessä kävijöiden kanssa. Valmiit tekstit koristavat messuosaston seiniä koko tapahtuman ajan, joten vaikka et heti löytäisi omaa inspiraatiotasi, voit tulla ihastelemaan muiden luomuksia. Turun kirjamessut järjestetään 3.–5.10.2014

Messuosaston laajempana teemana on lasten- ja nuortenkirjallisuus, ja osastolla on esillä mm. kirjanäyttely, johon on koottu iso joukko varsinaissuomalaista lastenkirjallisuutta. Tämän lisäksi messukävijöillä on mahdollisuus tavata kirjailijoita teoksien takaa ja jutella heidän kanssaan. Osastolla tapahtuvan ohjelman lisäksi Taiteen edistämiskeskus järjestää messuilla kirjallisuuskasvatusta käsittelevän seminaarin sekä iloisen lastenrunokimaran, jossa useat eri kirjailijat lukevat runojaan.

Taiteen edistämiskeskus järjestää messuilla myös yhteisohjelmaa Satakuntaliiton kanssa.

Tule siis esittelemään sanallista antiasi, kuuntelemaan esityksiä, tai ihan vain viettämään pieni lukutuokio mukavalla sohvallamme. Tervetuloa!

PERJANTAI 03.10.

EINO, 2. krs ohjelmatilat, klo 10.15 – 13.00: Lapsista ja nuorista iloisia lukijoita ja innokkaita kirjoittajia. Sanataidetta, kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista vauvaiästä ja päiväkodista korkeakoulutasolle. Miten kirjallisuutta voi käyttää innostavasti opetuksessa sekä kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan ja kirjoittamaan? Taiteen edistämiskeskus.

10.15 – 10.40 Suurnamoiskua luettavaa – riemupärskyä riimitystä. Iloa lukemisesta ja kirjoittamisesta. Kirjavinkkari ja sanataideohjaaja Marja-Leena Mäkelä.

10.40 – 11.10 Runopunnituksia ja loruja lapsiperheille. Kirjailija Hannele Huovi

11.10 – 11.35 Riemua kirjoista! Ymmerstan kirjallisuuspainotteisen alakoulun opettaja, kirjallisuuskasvattaja Helena Linna.

11.35 – 12.00 ”Paska maailma, paska aforismi.” Tampereen yhteiskoulun lukion luovan kirjoittamisen opettaja, kirjailija Vuokko Tolonen.

12.00 – 12.30 Sata kirja-arvostelua vuodessa. Lukufiiliksen päätoimittaja, kirjailija Terhi Rannela.

12.30 – 13.00 Sanataidetta yliopistossa. Turun yliopiston luovan kirjoittamisen opettaja, kirjailija Niina Repo.

Taiteen edistämiskeskuksen messuosasto, klo 12 – 15: Osastollamme vierailemassa kirjailija Kari Levola.

Kuisti-lava, klo 12.30 – 13.00: Arvon mekin ansaitsemme
Arvo Salon runoja, musiikkiesityksiä ja keskustelua. Mukana mm. Tuula Ruoppa-Salo, näyttelijä Kielo Tommila, näyttelijä Matti Hakulinen ja muusikko Perttu Suominen. Ohjelman juontaa Matti Mäntylä.
Satakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskus

LAUANTAI 04.10.

Kuisti-lava, 11.30 – 12.00: Kirjailijana Satakunnassa. 

Soila Ojanen ja Taina Teerialho keskustelevat kirjailijan työstä ja Satakunnan kirjallisuudesta. Haastattelijana Henri Terho. Satakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskus

Taiteen edistämiskeskuksen messuosasto, klo 12 – 15: Osastollamme vierailemassa kirjailija Hannu Hirvonen.

Auditorio I, klo 13 – 14: Astronautin rusinapulla ja muita runoherkkuja. Lastenrunokimara Kirsi Kunnaksen 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Lavalla lastenrunojaan esittävät kirjailijat Hannu Hirvonen, Hannele Huovi, Jukka Itkonen, Tuula Korolainen, Kaija Pispa ja Reetta Niemelä. Juontajana toimii lastenkulttuurin läänintaiteilija, kirjailija Tittamari Marttinen. Taiteen edistämiskeskus.

SUNNUNTAI 05.10.

Taiteen edistämiskeskuksen messuosasto, klo 12 – 15: Osastollamme vierailemassa kirjailija Markku Karpio.

Kuisti-lava, Klo 16.05-16.30: Häplänperän valittajat. Tragikoomista naiseuden ylistystä, häikäiseviä kuoroteoksia kuviolausuen. Häplää ja perää! Satakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskus

Agricola-lava, klo 16.30 - 16.50:
Antoine Pickels, luento, Anaïs Héraudin ja Mac Ophélien performanssit
FT, prof. Antoine Pickels (Belgia) esittelee ranskan- ja englanninkielistä e-julkaisuaan “Klaxon 1 - Ville Société - Society City” julkisen kaupunkitilan taidemuodoista ja New Performance Turku Festivalin taiteilijat Anaïs Héraud (Ranska/Saksa) ja Mac Ophélie (Ranska/Belgia) esittävät luennon aikana performanssinsa. New Performance Turku Festival ja Taiteen edistämiskeskus