Uutinen

Tampereen Musiikkiakatemia kutsuu kuorot Pirkanmaan kuorokeskukseen

Pirkanmaan kuorokeskus kokoaa syyskuusta alkaen kaikki pirkanmaalaiset kuorotoimijat yhteiseen verkostoon, jossa kuorot voivat tiedottaa toiminnastaan yleisölle ja muille kuoroille sekä saavat tietoa Pirkanmaan kuorotapahtumista ja koulutusmahdollisuuksista.

Kuorokeskuksen tavoitteena on lisätä kuorokulttuurin saavutettavuutta ja näkyvyyttä Pirkanmaalla, samoin kuin kannustaa osallistumaan siihen niin laulajana kuin yleisönäkin.

Kuorokeskuksen kautta laulaja löytää tiensä kuoroon ja yleisö konserttiin

Pirkanmaan kuorokeskus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti pirkanmaalaiseen kuorokulttuuriin: se tarjoaa palveluita niin kuoromusiikin ammattilaisille kuin harrastajillekin sekä laajemmin kuoromusiikin eri yleisöille. Kuorokeskuksen kautta laulajat tai kuorolaulamisesta kiinnostuneet voivat löytää itselleen sopivan kuoron omalta alueeltaan, kuorot voivat tehdä uudenlaista alue- ja genrerajoja ylittävää yhteistyötä keskenään ja samalla kuoromusiikista kiinnostunut yleisö löytää pirkanmaalaiset kuorokonsertit helposti yhdestä osoitteesta. 

Kuorokeskusverkoston toiminta tapahtuu verkkofoorumilla www.kuorokeskus.fi. Sivut avataan 6.9.2014. Sivustolta löytyy kattava pirkanmaalaisten kuorotoimijoiden lista sekä kuoromusiikin tapahtumakalenteri, josta näkyvät niin eri kuorojen konsertit kuin muutkin kuoromusiikkiin liittyvät tilaisuudet. Kuorokeskus tarjoaa myös muita, kaikkia alueen kuorotoimijoita hyödyttäviä koulutus- ja tuotantopalveluita, joita kehitetään kuoroilta nousevien ideoiden pohjalta. Kuorokeskusverkoston toiminta on kuoroille maksutonta.

Pirkanmaan kuorokeskus -tapaaminen

Pirkanmaan kuorokeskus lanseerataan kaikille alueemme kuoroille tarkoitetussa yhteisessä Kuorokeskus-tapaamisessa lauantaina 6.9.2014 klo 13–15 Tampereen Musiikkiakatemialla. Tilaisuudessa kerrotaan lisää Kuorokeskuksen toiminnasta ja kuullaan toimijoiden ajatuksia kuorokentän kehittämistarpeista ja -toiveista.

Pirkanmaan kuorokeskus on Tampereen Musiikkiakatemian hallinnoima hanke, jonka toiminnasta vastaa TAMK Musiikin kuoronjohdon lehtori Markus Yli-Jokipii. Hanketta on ideoitu yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Tampereen Sävelen kanssa, ja sen tavoitteena on kehittää laaja-alaisesti Pirkanmaan kuorokulttuuria. Se ei ole uusi kuoroyhdistysten liitto, vaan kanava, jolla Tampereen Musiikkiakatemia tarjoaa omat voimansa kuorokentän kehittämiseen alueellisen verkoston avulla.


Lisätiedot ja haastattelut:

Markus Yli-Jokipii
Kuoronjohdon lehtori, TAMK Musiikki
050 311 9589
[email protected]

Elina Orjatsalo
Säveltaiteen tuottaja -läänintaiteilija
0295 330 844
[email protected]