Uutinen

Tom of Finland - TUHMAT RUUDUT -näyttely avautuu elokuussa

Tom of Finland eli Touko Laaksonen (8.5.1920-7.11.1991) on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista. Suomen sarjakuvaseura myönsi vuonna 1990 Laaksoselle Puupäähattu-palkinnon, joka on Suomen merkittävin sarjakuvatunnustus. Tom of Finlandin työt ovat pääosin homoeroottisia kuvituksia, mutta taiteilijauransa aikana hän piirsi myös useita sarjakuvia joista tunnetuin on Kake. Laaksoselle taideilmaisu oli tuttu jo lapsuudesta. Hän on piirtänyt sarjakuvia jo pienenä mm. mukaillen kotimaista Kalle Viksari sarjakuvaa.

TUHMAT RUUDUT näyttely tuo esille Touko Laaksosen sarjakuvia juuri sellaisena kuin Tom of Finland tiedetään, mitään häpeilemättä tai peittelemättä. Näyttelyssä on nähtävissä myös muidenkin kansainvälisesti tunnettujen homoeroottisten sarjakuvataiteilijoiden töitä. Mukana ovat taiteilijat Benoit Prevo, Bill Ward, Etienne, The Hun, Michael Kirwan, Joe Phillips, Studio Splatter, Thor Of Sweden.

Näyttely on tuotettu yhdessä Tom of Finland Foundation, Taiteen edistämiskeskuksen, Suomen Sarjakuvaseuran sekä Sarjakuvamuseo ry:n kanssa. Näyttely on osa Setan 40-vuotisjuhlavuotta. Näyttelyn kuratoi sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää.

Näyttely ei sovellu lapsille.

 

Näyttely avoinna 29.8–28.9.2014

ti - pe 12.00 - 17.00, la - su 12.00 - 16.00

Muu Galleria

Lönnrotinkatu 33

00180 Helsinki

 

Syyskuussa Tampereen Vapriikissa avautuu Postimuseossa SALAISUUKSIN SULJETTU - KIRJEIDEN TOM OF FINLAND–näyttely, joka valottaa taiteilija Touko Laaksosen henkilökuvaa hänen kirjeenvaihtonsa kautta. Näyttely avautuu perjantaina 6.9.2014. 

 

Myös Helsingin 29. sarjakuvafestivaalit 5.–7.9.14 juhlistavat sateenkaarisarjakuvaa. 

 

Lisätietoja

sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää

p. 0295 330 806, [email protected]

 

Kuva poistettu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Tom of Finland