Uutinen

Winterlight improvisation!

Jazzmuusikoiden ja ammattitanssijoiden kohtaaminen työntää pimeän talven sivuun!

 

Kohtaaminen täysin ennalta suunnittelemattomassa tilanteessa laittaa taiteilijat ottamaan kiinni sieltä, mistä saa ja ajautumaan yllättäviin käänteisiin, josta ei välttämättä ole enää paluuta.

Konseptin on luonut Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimiston jazzmusiikin läänintaiteilija Ilkka Rantamäki. Projekti aloitettiin isommalla bändillä jazzklubilla syksyllä 2013. Nyt vuorossa on yksi muusikko ja taidemuseon erityyppinen miljöö. Yhteistyökumppanina on Läntinen tanssin aluekeskus.

Esitykset

to. 30.1. Tanssijat Annastiina Saastamoinen & Jennifer Joffs
              Kitara ja äänimaisemat Santeri Palkivaara

to 27.2. Tanssijat Annastiina Saastamoinen & Jennifer Joffs
             Kitara ja äänimaisemat Niklas Winter

to 27.3. Tanssija Karoliina Lummikko
             Kitara ja äänimaisemat Ari Polojärvi

Esitykset alkavat Turun taidemuseolla klo 17.30 ja sisältävät kolme 15 min täysin improvisoitua pienoisteosta.

 

Lisätietoja

Ilkka Rantamäki
Jazzmusiikin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus / Lounais-Suomen toimipiste

[email protected]
0295 330 904 / 044 294 0628

 

Esiintyjät

Tanssija Jennifer Joffs

Jennifer Joffs on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta 2013 ja työskentelee tanssinopettajana ja yhteisötanssitaiteilijana (mm. Läntisen Tanssin aluekeskuksen Tanssikummina) Turun seudulla.

Tanssija Annastiina Saastamoinen

Annastiina Saastamoinen on Oulunsalosta lähtöisin oleva freelance-tanssija. Hän on valmistunut tanssijaksi Turun konservatoriosta 2008. Saastamoinen on toiminut tanssijana, koreografina ja näyttelijänä sekä soveltavan tanssin parissa Turussa ja kotiseudullaan.

Tanssija Karoliina Lummikko

Karoliina Lummikko on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2013. Kuluneena talvena hän työskenteli tanssijana Skånes Dansteaterissa Ruotsin Malmössä. Karoliina on työskennellyt muun muassa koreografi Satu Tuittilan ja Niina Airaksisen kanssa sekä esiintynyt useassa Teatteri Vertigon teoksessa.

 

Kitaristi Santeri PalkivaaraKuva poistettu.

Santeri Palkivaara on Helsingissä asuva turkulaislähtöinen laulaja-kitaristi sekä musiikintekijä. Monet muistavat hänet parhaiten Half Apple -progerock-yhtyeestä, mutta hänen nuorena alkanutta uraansa on harvemmin määrittänyt genresidonnaisuus. Tällä hetkellä miestä työllistävät eniten dream pop -yhtye Slow BLVD sekä sooloprojekti Alec Danger. Yksi Palkivaaran tämän hetkistä musiikillista vaihetta kuvaava tekijä on vahva kiinnostus elektronisiin ääniin, joita kuulemme myös Taidemuseossa.

 

 

Kitaristi Niklas WinterKuva poistettu.

Niklas Winter tunnetaan aktiivisena jazzkitaristina sekä pedagogina. Muun muassa Kenny Wheelerin sekä Lars Janssonin kanssa työskennellyt Winter on saanut runsaasti tunnustusta myös levy-yhtiönsä Abovoicen tuotannosta. Vuonna 2001 Winter sai Aboa-palkinnon ja vuonna 2014 Winter viettää 20-vuotistaiteilijajuhlaa.
www.niklaswinter.com

 

Kitaristi Ari PolojärviKuva poistettu.

Ari Polojärvi on Turussa asuva kitaristi, säveltäjä ja pop/jazz-musiikinopettaja. Hän on vaikuttanut mm. yhtyeissä: A4, Johan Ölander Quartet ja Peppe Jalava Band. Äänitteistä mainittakoon hyvät arvostelut saanut A4: Changes, Music of Ari Polojärvi. Musiikillisia vaikuttajia ovat olleet mm. Bill Frisell, Jeff Beck, Pat Metheny, David Gilmour, Joe Zawinul. Polojärvi opettaa Turun seudun musiikkiopistossa.
www.aripolojarvi.com