Uutinen

Taideneuvoston kehittämisraha Nuoren Voiman Liitolle

Taideneuvosto on jakanut 40 000 euroa kampanjaan, jolla lisätään taiteen näkyvyyttä. Kampanjan toteuttamisessa Nuoren Voiman Liitto hyödyntää sosiaalista mediaa.

Kampanja toteutetaan kansanedustajien, taiteilijoiden ja suuren yleisön välisenä vuorovaikutuksena. Eduskuntavaalien alla kansanedustajia pyydetään vastaamaan kysymykseen ”Mikä on taiteen merkitys?”. Taiteilijat valmistavat saaduista vastauksista teoksen - kukin oman taiteen lajinsa keinoin. Monitaiteelliseen kokonaisuuteen valitaan 200 taiteilijaa.

Hanke koostetaan dokumenttielokuvaksi. Yleisö pääsee osallistumaan ja seuraamaan keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja yleisön puheenvuoroja otetaan mukaan elokuvaan. Poliitikot haastetaan myös keräämään taiteelle rahaa vaalikampanjansa aikana. Yleisö voi osallistua taiteen rahoitukseen mesenaattipalvelun kautta. Koottu raha jaetaan tasan hankkeen taiteilijoiden kesken. Kampanjan twiitatuimmista poliitikoista koostetaan top10-listaa. Ahkerimmat yleisön twiittaajat palkitaan. Poliitikot saavat käyttää taiteilijatapaamisessa kuvattua materiaalia vaalisivuillaan.

Kampanja julkistetaan Taiteen edistämisen päivänä 1. joulukuuta 2014, ja se päättyy elokuussa 2015 EspooCine-festivaaleilla.

”Taideneuvosto haluaa kampanjalla nostaa taiteen arvostusta suuren yleisön ja päättäjien keskuudessa sekä kannustaa uusia tahoja mukaan taiteen rahoitukseen”, toteaa neuvoston puheenjohtaja Tiina Rosenberg.

Kehittämisrahan haku suunnattiin eri alojen ammattitaiteilijoista koostuville ryhmille. Määräaikaan mennessä tuli 34 hakemusta, joiden joukosta Taideneuvosto valitsi Nuoren Voiman Liiton ehdotuksen.

Taideneuvosto on opetus- ja kulttuuriministeriön ja Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin. Se päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista, nimistä ja määristä sekä nimeää valtion ja alueellisten taidetoimikuntien jäsenet. Neuvosto päättää myös sille osoitettujen kehittämisvarojen käytöstä. Vuonna 2014 neuvostolla oli käytettävissään 40 000 euroa.

Lisätietoja: johtaja Minna Sirnö, Taiteen edistämiskeskus, p. 0295 330 719, [email protected]