Uutinen

Taidetoimikuntien ehdokasasettelu käynnissä

Taiteen edistämiskeskus pyytää jäsenehdokkaita valtion ja alueellisiin taidetoimikuntiin 29. elokuuta mennessä. Taideneuvosto nimeää jäsenet ensi vuoden alusta alkavalle kaksivuotiskaudelle syksyllä.

Ehdokkaita pyydetään seitsemään valtion taidetoimikuntaan noin 220 taholta ja 13 alueelliseen taidetoimikuntaan noin 650  taiteen kannalta merkittävältä taholta. Taideneuvosto päätti aiemmin valtion taidetoimikuntien lukumäärän, nimet ja jäsenmäärät sekä alueellisten taidetoimikuntien jäsenmäärät kaudelle 2015-16.

Toimikunnat päättävät vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista. Vuosittain valtion taidetoimikunnat käsittelevät runsaat 9000 ja alueelliset taidetoimikunnat 4400 Taiteen edistämiskeskukselle osoitettua hakemusta.

Toimikunnan jäsenellä tulee olla hyvä taiteellinen asiantuntemus. Taideneuvosto huolehtii siitä, että toimikuntien taiteellinen ja muu asiantuntemus on monipuolinen. Myös kielelliset ja alueelliset näkökohdat otetaan huomioon. Sama henkilö voi olla jäsen enintään kaksi toimikautta peräkkäin ja sen jälkeen aikaisintaan kahden vuoden kuluttua uudelleen.

Lisätietoja: Taiteen edistämiskeskus, taiteen tukemisen päällikkö Esa Rantanen, p. 0295 330 720, [email protected]