Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on

  • tehdä näkyväksi taiteellisen osaamiseen uudenlaista soveltamista
  • tukea välittäjäosaamisen kehittymistä, monipuolistumista ja organisoitumista
  • verkottaa ja tuoda yhteen aiheeseen liittyviä tahoja ja toimijoita
  • tuoda taiteilijan asiantuntijuutta laaja-alaisesti yhteiskunnan eri osa-alueille.

Toteutus

Kehittämisohjelmassa työskentelee erityisasiantuntija ja läänintaiteilijoita, jotka etsivät ja tunnistavat keinoja, joilla taiteilijan asiantuntijuutta voidaan tunnistaa ja välittää muille yhteiskunnan osa-alueille.

He käynnistävät ja toteuttavat kokeiluprojekteja, joilla vahvistetaan taiteen ja muun yhteiskunnallisen kehittämistoiminnan vuorovaikutusta. Projekteissa tuetaan yhteistyötä, jossa taiteilijan asiantuntijuus tuodaan osaksi moniammatillisia yhteisöjä. Tällaisia yhteistyöalueita ovat esimerkiksi ttaide osana työkulttuurien kehittämistä sekä taiteen merkitys osana kestävää kehitystä.

Kehittämistyötä tehdään unohtamatta taiteen olemusta vapaana ja arvokkaana itsessään. Työskentelytapana on jatkuva vuorovaikutus taidekentän toimijoiden kanssa. Taidekentän ohella ohjelman läänintaiteilijat työskentelevät rajapinnoilla, joilla voi muodostua uutta välittäjäosaamista ja välittäjätoimintaa taiteilijoiden tueksi.

Ohjelmakausi

Ohjelmaa toteutetaan vuosina 2018 – 2022.

 

Ohjelmassa tapahtuu

Taiteelle koti - Konst för hemmet Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä 9.5.

Avoin, kaksikielinen yleisöluento tarjoaa tietoa taiteen hankkimisesta, taiteella sisustamisesta ja taidelainaamotoiminnasta useasta asiantuntijanäkökulmasta.

Taide osana organisaatioita TOO -verkostotapahtuma #6 KokoTeatterissa, Helsingissä 10.5.

Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma kokoaa vapaamuotoista verkostoa taiteen ja työelämän kehittämisen rajapinnoille. Tapahtumassa esitellään tuoretta tutkimusta, tapausesimerkkejä kentältä ja verkostoidutaan aiheesta kiinnostuneiden toimijoiden kesken. 

Kansainvälinen nykytaidefestivaali Art Fair Suomi Helsingin Kaapelitehtaalla 23.-26.5.

Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma tuottaa ammattilaisohjelmaan Taiteen pikatreffit -keskustelun, jossa pohditaan ammattilaisuuden muutosta, asiantuntijuuden uudenlaista sijoittumista yhteiskuntaan ja sanoitetaan välittäjyyttä.

Arktisen taiteen huippukokous Arctic Arts Summit Rovaniemellä 3.-5.6.

Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehitysohjelma tuottaa huippukokoukseen kaksi paneelikeskustelua, jotka verkottavat arktisen alueen taidetoimijoita yhteen.

Taidetutka on kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Taidetutkaa hallinnoi Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry, ja sen kehittämisessä on mukana myös Taiken läänintaiteilijoita.

 

Kuva: Neo Aarnikotka / AFS'17

Viimeksi muokattu: 02.05.2019

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku