Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on

  • tehdä näkyväksi taiteellisen osaamiseen uudenlaista soveltamista
  • tukea välittäjäosaamisen kehittymistä, monipuolistumista ja organisoitumista
  • verkottaa ja tuoda yhteen aiheeseen liittyviä tahoja ja toimijoita
  • tuoda taiteilijan asiantuntijuutta laaja-alaisesti yhteiskunnan eri osa-alueille.

Toteutus

Kehittämisohjelmassa työskentelee erityisasiantuntija ja läänintaiteilijoita, jotka etsivät ja tunnistavat keinoja, joilla taiteilijan asiantuntijuutta voidaan tunnistaa ja välittää muille yhteiskunnan osa-alueille.

He käynnistävät ja toteuttavat kokeiluprojekteja, joilla vahvistetaan taiteen ja muun yhteiskunnallisen kehittämistoiminnan vuorovaikutusta. Projekteissa tuetaan yhteistyötä, jossa taiteilijan asiantuntijuus tuodaan osaksi moniammatillisia yhteisöjä. Tällaisia yhteistyöalueita ovat esimerkiksi ttaide osana työkulttuurien kehittämistä sekä taiteen merkitys osana kestävää kehitystä.

Kehittämistyötä tehdään unohtamatta taiteen olemusta vapaana ja arvokkaana itsessään. Työskentelytapana on jatkuva vuorovaikutus taidekentän toimijoiden kanssa. Taidekentän ohella ohjelman läänintaiteilijat työskentelevät rajapinnoilla, joilla voi muodostua uutta välittäjäosaamista ja välittäjätoimintaa taiteilijoiden tueksi.

Ohjelmakausi

Ohjelmaa toteutetaan vuosina 2018–2022.

Ohjelmassa tapahtuu

Artists in Organisations AIO Nordic Mediators Summer School 15.-16.8. kokoaa aktiiviset taiteen ja työelämänkehittämisen välisyydessä toimivat taiteilijat ja välittäjät Suomesta ja Tanskasta.  Tapahtuma on yhteistyö Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan ohjelman sekä tanskalaisen Artbizz-yrityksen välillä.

Arktisen taiteen huippukokous Arctic Arts Summit Rovaniemellä 3.-5.6.

Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehitysohjelma tuotti huippukokoukseen kaksi paneelikeskustelua, jotka verkottivat arktisen alueen taidetoimijoita yhteen.

Taidetutka on kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Taidetutkaa hallinnoi Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry, ja sen kehittämisessä on mukana myös Taiken läänintaiteilijoita.

Ihmisiä auditoriossa.

Kuva: Janne Jakola / Arctic Arts Summit 2019

Viimeksi muokattu: 19.07.2019

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku