Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on

  • tehdä näkyväksi taiteellisen osaamiseen uudenlaista soveltamista
  • tukea välittäjäosaamisen kehittymistä, monipuolistumista ja organisoitumista
  • verkottaa ja tuoda yhteen aiheeseen liittyviä tahoja ja toimijoita
  • tuoda taiteilijan asiantuntijuutta laaja-alaisesti yhteiskunnan eri osa-alueille.

Toteutus

Kehittämisohjelmassa työskentelee erityisasiantuntija ja läänintaiteilijoita, jotka etsivät ja tunnistavat keinoja, joilla taiteilijan asiantuntijuutta voidaan tunnistaa ja välittää muille yhteiskunnan osa-alueille.

He käynnistävät ja toteuttavat kokeiluprojekteja, joilla vahvistetaan taiteen ja muun yhteiskunnallisen kehittämistoiminnan vuorovaikutusta. Projekteissa tuetaan yhteistyötä, jossa taiteilijan asiantuntijuus tuodaan osaksi moniammatillisia yhteisöjä. Tällaisia yhteistyöalueita ovat esimerkiksi ttaide osana työkulttuurien kehittämistä sekä taiteen merkitys osana kestävää kehitystä.

Kehittämistyötä tehdään unohtamatta taiteen olemusta vapaana ja arvokkaana itsessään. Työskentelytapana on jatkuva vuorovaikutus taidekentän toimijoiden kanssa. Taidekentän ohella ohjelman läänintaiteilijat työskentelevät rajapinnoilla, joilla voi muodostua uutta välittäjäosaamista ja välittäjätoimintaa taiteilijoiden tueksi.

Ohjelmakausi

Ohjelmaa toteutetaan vuosina 2018–2022.

 

Ohjelmassa tapahtuu

LIFT – New Dimensions of Media Arts & Culture täyttää Kaapelitehtaan 24.10.2019. Luvassa on yli 60 esiintyjää, puheenvuoroa, taideteosta ja keskustelua taiteen, median ja kulttuurin ajankohtaisista ilmiöistä! Tapahtuman päätuottajina ovat YLE ja Kaapelitehdas. Taike on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista ja LIFT on osa Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelman toimintaa.

Mediakuutio on Taiken, Keskustakirjasto Oodin, Muu ry:n ja Taideyliopiston yhteinen mediataiteen projekti. Oodin Kuutio tilana haastaa käsitystämme taiteen kokemisesta. Tekninen järjestelmä mahdollistaa teokseen uppoutumisen. Miten Kuutiossa esillä oleva taideteos näyttäytyy eri katsojille, millaisia tuntemuksia se herättää? Mediakuution lokakuiseen työpajaan valittiin kuusi taiteilijaa, ja teokset tulevat Oodiin keväällä 2020.

Taidetutka on kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Taidetutkaa hallinnoi Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry, ja sen kehittämisessä on mukana myös Taiken läänintaiteilijoita.

 

 

Viimeksi muokattu: 23.09.2019

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku