Kehittämisohjelmat

Kehittämisohjelmien tavoitteena on edistää taiteilijoiden asemaa ja työskentelyedellytyksiä sekä lisätä taiteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Tavoitteita toteutetaan projekteissa, joissa Taiken läänintaiteilijoilla on keskeinen rooli.

Kulttuurisen moninaisuuden ja liikkuvuuden kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on edistää taiteen moninaisuuden ymmärrystä, kulttuurien välistä vuoropuhelua ja pää- ja vähemmistökulttuurien yhteistoimintaa, edistää taiteilijoiden liikkuvuutta ja kehittää kansainvälisiä verkostoja painopisteenä Pohjoismaat ja Barentsin alue.

Ohjelmakausi: jatkuva

Taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on edistää taiteilijoiden asemaa yhteiskunnassa ja työelämässä sekä kehittää taiteilijoita työllistäviä rakenteita ja lisätä työskentelymahdollisuuksia.

Ohjelmakausi: jatkuva

Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on tehdä näkyväksi taiteellisen osaamiseen uudenlaista soveltamista ja tuoda taiteilijan asiantuntijuutta laaja-alaisesti yhteiskunnan eri osa-alueille. Ohjelma tukee välittäjäosaamisen kehittymistä, monipuolistumista, organisoitumista ja verkostoitumista.

Ohjelmakausi: 2018–2022

Lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelma (päättynyt)

Ohjelman tavoitteena on vahvistaa lasten- ja nuortenkulttuurin parissa työskentelevien ammattitaiteilijoiden asemaa ja arvostusta ja parantaa taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta lasten ja nuorten keskuudessa.

Ohjelmakausi: 2016–2020

Taiteen käytön ja hyvinvoinnin kehittämisohjelma (päättynyt)

Kehittämisohjelmakausi on päättynyt. Rakennamme uutta kulttuurihyvinvoinnin palvelua. Materiaaleja ja tuloksia on koottuna ohjelman nettisivulle.

Ohjelmakausi: 2015–2019

Viimeksi muokattu: 15.09.2021

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku