Asianhallintajärjestelmän tietosuojaseloste (Salama)

Rekisterin nimi

Salaman asiakasrekisteri

Rekisterinpitäjä

Taiteen edistämiskeskus (Taike) Hakaniemenranta 6, 00531 Helsinki 0295 330 900, kirjaamo@taike.fi, www.taike.fi

Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Katja Peura, sähköposti tietosuoja@taike.fi, puhelin 0295 330 900 (vaihde)

Käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Taike käsittelee henkilötietoja lakisääteisten tehtäviensä hoitamiseksi. Asiakasrekisteriin sisältyviä tietoja käytetään Salama-asianhallintajärjestelmään rekisteröityjen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Tietoja käytetään myös tilastointi- ja tutkimustarkoituksiin. Käsittelyperusteena on Laki Taiteen edistämiskeskuksesta 30.11.2012/657, Laki valtion taiteilija-apurahoista 28.11.1969/734, Valtioneuvoston asetus valtion taiteilija-apurahoista 30.12.1969/845 sekä Maatalousyrittäjän eläkelaki 22.12.2006/1280.

Käsiteltävät henkilötiedot

Henkilön tiedot: Tähdellä merkityt pakollisia

  • Hetu (pakollinen asioinnissa, Salamassa ei)
  • Sukunimi*
  • Etunimet*
  • Ammatti
  • Titteli
  • Koulutus
  • Verotuskunta
  • Asiointikieli*
  • Äidinkieli
  • Toimiala
  • Sukupuoli*
  • Asuinmaa (Toimintamaa)*
  • Postiosoite*
  • Postinumero*
  • Postitoimipaikka*
  • Maakunta
  • Ulkomaan osoite
  • Sähköpostiosoite (asioinnissa pakollinen)
  • Pankkitili* (pakollinen asioinnissa, Salamassa ei)
  • Toimiala (pakollinen asioinnissa, Salamassa ei) Saadut avustukset (ei kerätty vuoden 2015 jälkeen)

Tietojen luovuttaminen

Tietoja luovutetaan säännöllisesti Verohallinnolle ja MELA:lle. Tietoja voidaan luovuttaa ainoastaan voimassa olevan lainsäädännön velvoittamissa ja sallimissa rajoissa. Perusteena tietojen luovuttamiselle voi olla esimerkiksi laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tietojen siirto EU:n tai ETA-maiden ulkopuolelle Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai ETA-maiden ulkopuolelle eikä kansainvälisille järjestöille.

Henkilötietojen säilytysajat

Asiakkaan tiedot ovat aktiivitilassa sähköisessä asiakasrekisterissä niin kauan kuin se on tarpeen asiakkaan asioiden käsittelemiseksi. Asiakirjoihin sisältyvien henkilötietojen säilytysaika on sama kuin Taiteen edistämiskeskuksen arkistonmuodostussuunnitelmassa määritelty säilytysaika. Viranomaisen arkistointitehtävistä säädetään erikseen lailla (arkistolaki 831/1994).

Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja saadaan asiakkaalta itseltään sähköisessä asioinnissa tai paperisilla hakemuslomakkeilla. Tietoja voidaan saada myös suoraan muilta viranomaisilta kuten Verohallinnolta ja Ulosottolaitokselta. Lisäksi tietoja saadaan Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä.

Automaattinen päätöksenteko

Henkilötietoja ei käytetä automaattiseen päätöksentekoon.

Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastusoikeus

Voit lähettää tarkastuspyynnön tietosuojavastaavalle (yhteystiedot yllä). Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Kirjautumalla Taiken verkkoasiointiin voit tarkistaa yhteystietosi.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus oikaista itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Tee pyyntö kirjallisesti tietosuojavastaavalle (yhteystiedot yllä). Ilmoita korjauspyynnössä oikaistava tieto ja sen tarkka muutos tai täydennys. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Kirjautumalla Taiken verkkoasiointiin voit muokata seuraavia tietoja: osoite (kotimainen tai ulkomaan), pankkitili, hakemuskohtainen pankkitili, työryhmän kokoonpano.

Oikeus tietojen poistamiseen Tietosuoja-asetuksen 17. artiklan mukaan rekisteröidyllä henkilöllä on oikeus vaatia itseään koskevan henkilötiedon poistamista rekisteristä. Tämä oikeus ei koske niitä henkilötietoja, joita Taike tarvitsee lakisääteisen tehtävän hoitamista varten. Suurin osa Taiken palveluista perustuu lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen taikka yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseen tai julkisen vallan käyttämiseen. Näissä tapauksissa et voi vaatia henkilötietojesi poistamista tai siirtämistä toiseen järjestelmään, etkä lähtökohtaisesti voi myöskään vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vaatia Taikea poistamaan sellaiset itseäsi koskevat henkilötiedot, joita käsitellään antamasi suostumuksen perusteella.Voit lähettää poistopyynnön kirjallisesti osoitteeseen tietosuoja@taike.fi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että henkilötietojasi käsitellään lainvastaisesti, voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite PL 800, 00531 Helsinki
Sähköposti tietosuoja(at)om.fi
Puhelinvaihde 029 566 6700
Kirjaamo 029 566 6768

Lisätietoa valituksen tekemisestä löydät tietosuojavaltuutetun toimiston kotisivuilta osoitteesta www.tietosuoja.fi

Viimeksi muokattu: 03.08.2021

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku