Valtion taidetoimikunnat

Valtion taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelimiä, jotka päättävät valtion taiteilija-apurahoista sekä muista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista.

Taideneuvosto päättää toimikuntien toimialoista, nimistä ja määristä sekä nimeää jäsenet kaksivuotiskausiksi kuultuaan taiteen kannalta merkittäviä tahoja.

Valtion taidetoimikuntien ehdokaspyynnöt kaudelle 2021-22 (pdf 151 kt)

Valtion taidetoimikuntien ehdokaspyynnöt kaudelle 2019–20 (pdf 147 kt)

Valtion taidetoimikunnat 2019–20

Kaudella 2019–20 valtion taidetoimikuntia on seitsemän. Taideneuvosto nimesi niihin jäsenet syksyllä 2018. Ehdokkaita pyydettiin taiteen kannalta merkittäviltä tahoilta.

 • Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta, jonka toimialana on arkkitehtuuri ja muotoilu. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja yhdeksän muuta jäsentä.
   
 • Audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, jonka toimialana on elokuvataide ja mediataide. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja kymmenen muuta jäsentä.
   
 • Esittävien taiteiden toimikunta, jonka toimialana on näyttämötaide, tanssitaide ja sirkustaide. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja 11 muuta jäsentä.
   
 • Kirjallisuustoimikunta, jonka toimialana on kirjallisuus ja taidejournalismi. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja yhdeksän muuta jäsentä.
   
 • Musiikkitoimikunta, jonka toimialana on musiikki. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja kahdeksan muuta jäsentä.
   
 • Visuaalisten taiteiden toimikunta, jonka toimialana on kuvataide, valokuvataide sekä sarjakuva- ja kuvitustaide. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja 11 muuta jäsentä.
   
 • Taiteen moninaisuuden toimikunta, jonka toimialana on monitaide ja kulttuurinen moninaisuus. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja yhdeksän muuta jäsentä.
Viimeksi muokattu: 14.05.2020

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku