Blogi - Puheenvuoroja taiteen puolesta

 

Monivärinen ruudukko, jossa teksti puheenvuoroja taiteen puolesta.

Viimeksi muokattu: 04.12.2020

Viimeisimmät kirjoitukset

Viimeksi muokattu: 12.10.2020

Suomi ansaitsee ja saa oman kello- ja korumuseon (11.05.2021)
0 kommenttia

Samoihin aikoihin kun aloitin läänintaiteilijana Taikessa, oli Kellomuseolla virinnyt ajatus laajentaa toimintaansa myös koruihin. Pienellä korualallamme, jolla on maailmanlaajuistikin ajateltuna huima historia, omaa teollisuutta ja valtavan hienoja taiteilijoita, ei kuitenkaan ollut omaa museota.


Kenen luonto? – eräs prosessi (31.03.2021)
1 kommenttia

Tavatessamme huhtikuussa 2018 Seinäjoen asemalla meillä on ajatuksenpätkä luontokuvausta ja valokuvataidetta yhdistävästä keskustelutilaisuudesta. Latvan Jennin idea, joka oli hautautunut kiireisiin.


Taiteilijanarratiivit ja toimeentulo (22.12.2020 Raimo Pesonen)
0 kommenttia

Hahmotamme todellisuutta narratiivien kautta. Ihmismieli torjuu kaoottisuutta kertomalla tarinoita, jotka rakentuvat juoneen sopivista tapahtumista. Narratiivien olemassaolon ja ohjaavan merkityksen tiedostaminen on tärkeää myös taiteilijoiden toimeentulosta keskusteltaessa.


Julkisen taiteen korjausvelka kasvaa (30.11.2020 Maija Kasvinen ja Henri Terho)
1 kommenttia

Suomessa on 2000-luvulla toteutettu julkisen taiteen hankkeita enemmän kuin koskaan. Teoksia valmistellaan ja tehdään intensiivisesti, mutta lopahtaako kiinnostus julkistamisen jälkeen? Taike selvitti, millä tavalla keskuskaupungeissa pystytään pitämään huolta julkisista taideteoksista.


Aluksi oli taito ja sitten tuli taide (12.10.2020 Pia Houni)
0 kommenttia

Taiteilijan ammatti on yksi vanhimmista. Ei ihme, sillä niin kauan kuin ihminen on luonut elintilaansa, hän on luonut myös estetiikkaa ympärilleen. Taiteilijan työ ei kuitenkaan ole itseilmaisun näpertelyä tai pakottavaa esiintymisen tarvetta. Se on ensisijaisesti taidon harjoittamista.


Julkinen taide ei pysähdy koronaan (13.05.2020 Henri Terho)
0 kommenttia

Kuvataiteen kenttä on korona-epidemian myötä haavoittunut, kun näyttelyt, työpajat ja opetustyö on jouduttu perumaan. Julkisen taiteen tilanteessa on onneksi muitakin sävyjä. Julkinen tila, ja sen taide, on yhä suurelta osin käytössämme.


Mitä pelit ovat opettaneet minulle koronasta ja kriiseistä (01.04.2020 Jaakko Kemppainen)
0 kommenttia

Kalenterit tyhjenevät ja ihmiset sulkeutuvat koteihinsa. Talvella ei ole lunta tai sitä on kaksi metriä. Elämme outoja aikoja, mutta minä olen elänyt niitä aiemminkin. Peleissä, kirjoittaa pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen.


Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku