Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalvelut

Taiteilijan työ on vaikuttavaa. Kulttuurihyvinvoinnin toimialalla taide vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Asiantuntijapalvelumme tavoitteena on tehdä taiteilijan työstä arvostettu ja luonteva osa hyvinvointia ja terveyttä edistävää toimintaa.

Teemme työtä jotta taide kohtaa tarvitsijan.

Ajankohtaista nyt!

Taike yhteiskehittää Hyvinvointia kulttuurista ikäihmisille (IKO) -hankekokonaisuutta. Elokuussa avataan uusi valtionavustushaku kunnille ikäihmisten kulttuurihyvinvoinnin vahvistamiseksi. Hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön Kansallista ikäohjelmaa. Katso lyhyt video Osiris & Loiske ensemblen Vahva ja hellä -hankkeesta. Hankkeen tiedot löytyvät Innokylästä. Lisätiedot Isto Turpeinen

Kulttuurihyvinvointia mittaamaan -hankkeessa valmistunut katsaus selvittää, millä tavoin ja millä mittareilla kulttuurin hyvinvointivaikutuksia on tutkittu. Hankkeen toteutti Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja katsauksen kirjoittamisesta vastasi FM Jenni Hyttinen.

Selvitys kulttuurihyvinvointipalvelujen toimintamalleista kunnissa ja perustettavilla hyvinvointialueilla 2022, Sara Anttila, Eveliina Kuusisto & Kirsi Siltanen, MDI.

Hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen 2030.  Ota käyttöön toimeenpanosuunnitelma kulttuurihyvinvoinnin edistämisessä. Kulttuuri on tärkeä osa ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja osallisuuden kokemista.

Asiakkaamme

Autamme toiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä sekä tiedolla johtamisessa. Palvelustamme hyötyvät esimerkiksi:

  • Taidealan yhteisöt, jotka haluavat tukea jäseniään työllistymään kulttuurihyvinvoinnin sektorille.
  • Sote-alan yhteisöt ja yritykset, jotka haluavat vakiinnuttaa kulttuurihyvinvointitoiminnan ja tarvitsevat tietoa.
  • Kunnat, jotka tarvitsevat neuvontaa kuntien kulttuuritoimintalain toimeenpanossa kulttuurihyvinvoinnin osalta.
  • HYTE-koordinaattorit ja etsivän kulttuurityön vastuutahot.
  • Työelämän palveluiden toimijat.
  • ...Ja kenties juuri sinä!

Miten

  • Taide vaikuttaa tutkimusten mukaan ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Taidetta tulee viedä sinne, mistä ihmiset eivät itse pääse taiteen äärelle. Taiteella voidaan vaikuttaa myös syrjäytymisen ehkäisemiseen. Olemme olleet todistamassa lukuisia koskettavia kertomuksia taiteen voimasta ja merkityksestä ihmisten elämään. Jaamme kokemuksiin ja tutkimuksiin perustuvaa tietoa.
  • Toimintamme perustuu vuorovaikutukseen. Vuonna 2022 kutsumme koolle erilaisia asiantuntijoita kehittämään alaa yhdessä.

Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijatiimi

Läänintaiteilijoiden työ toteutetaan pääsääntöisesti taiteenalakohtaisina projekteina ja taideasiantuntijoiden työ kulttuurihyvinvointialan monialaisena yhteisenä kehittämisenä. Ota meihin yhteyttä!

Taustaa

Katso maailman terveysjärjestö WHO:n raportti taiteen ja kulttuurin terveysvaikutuksista Taikusydämen sivuilta.

Johanna, Esa, Jaakko, Isto, Venla, Heli. Kuva: Jaakko Kemppainen

 

Viimeksi muokattu: 06.07.2022

Tapahtumat

Haulla ei löytynyt tuloksia
Kaikki tapahtumat